Tarihçe

Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş tesisleri;

1977 yılında bir Dünya Bankası Projesi olarak Van'da kurulmuştur. Türkiye’nin önde gelen bankaları ve Van İl Özel İdaresi'nin ortaklığıyla hayata geçen şirket, 1985 yılında Entegre Et Tesislerinin temelini atmıştır. 1988 yılında üretime başlanmıştır.

563 dönüm arazi üzerine 24000 metrekare kapalı alana sahip tesislerimizde; büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılmakta, ayrıca hindi üretim çiftliği bulunmaktadır.

Kesimhanemiz, günlük 240 adet büyükbaş, 1250 adet küçükbaş kesimi ve ihtiyaca göre bunların parçalanmasını yapma kabiliyetindedir.

Şarküteri üretim bölümümüzde günlük 20 ton sucuk, salam, sosis, kavurma, jambon, pastırma çeşitleri üretilmektedir.

Tesis 1500 ton Karkas Et ve Mamul Depolama Kapasitesine sahiptir.

Türkiye’nin her yerine dağılmış satış ve sevkiyat ağımızda güven, sağlığa uygunluk, kalite ve sağlığı bir arada sunduğumuz ürünlerimizle tüketicilerimizin damak tadına hitap etmekteyiz.

Üretimlerde, dünya da et sektöründeki kullanılan son teknoloji ürünü makineler kullanılmaktadır. Tesislerde kesimler, İslami usullere göre yapılmaktadır ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretimde istediği sağlığa uygunluk kurallarına tam uyum göstermektedir. Üretimler Avrupa Birliği ve U.S.D.A (A.B.D. Tarım Bakanlığı) standartlarında yapılmaktadır. Vanet A.Ş.’nin üretimleri ISO EN 9001, ISO EN 22000, HCCP 13001, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın TR65-0062 No’lu İşletme Onay ve Helal Kesim Belgeleri ile belgelenmiştir.

Tesislerde çıkan tüm atık ve artıklar Rendering Tesislerinde değerlendirilerek, Kemik Unu ve Rende ring yağı gibi ürünler elde edilmektedir.